Izdvojeno

 
 

Lepoglavska čipka predstavljena na međunarodnom festivalu u poljskoj Bobowi

U poljskom gradu Bobowa održan je međunarodni festival čipke na kojem je predstavljena i lepoglavska čipka.
Udruga Ekomuzej Lepoglava ovu je vrijednu promociju lepoglavske kulturne baštine ostvarila sudjelovanjem u programu međunarodne kulturne suradnje - Predstavljanje kulturne baštine Lepoglave na UNESCO listi –16th International Festival of Bobbin Laces, Bobowa, Poljska, koji je sufinanciralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Read more


Članovi diplomatskog zbora na Međunarodnom sajmu čipke

Među brojnim posjetiteljima koji su posjetili 19. međunarodni festival čipke bili su i mnogi uglednici iz političkog života Hrvatske, a izložbe su s velikim zanimanjem razgledali i predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u Republici Hrvatskoj.
Tako su na svečanom otvorenju ovogodišnjeg festivala uz predstavnike Slovenije, ovogodišnje zemlje – partnera, bili i veleposlanik Kraljevine Belgije - Njegova ekselencija Philippe Benoit i veleposlanica Australije – Njena ekselencija Susan Cox, a festival je posjetio i veleposlanik Japana – Njegova ekselencija Keiji Ide.

Read more


Završio 19. međunarodni festival čipke u Lepoglavi

 

Svečanom dodjelom diploma 12. generaciji polaznica čipkarske škole sinoć je u Lepoglavi završio 19. međunarodni festival čipke, koji je ove godine, na desetak čipkarskih izložbi, festivalskoj publici predstavio iznimne kolekcije čipaka iz osam europskih zemalja. 

Read more


Vrijedna baština predstavljena i na Sajmu tradicionalnih rukotvorinaPonuda 19. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi obogaćena je Sajmom tradicionalnih rukotvorina koji je u subotu, 19. rujna, otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
Ove se godine na terasi restorana Ivančica predstavilo 37 izlagača iz Hrvatske i Slovenije – tradicionalnih obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, lepoglavskih čipkarica i umjetnika, koji su izložili predmete tradicionalnog rukotvorstva, originalne suvenire, uporabne predmete te domaća vina i voćne rakije, bučino ulje i domaća jela i slastice.

Read more


U Lepoglavi održan sastanak partnera u europskom projektu DE – PARK

U Lepoglavi je u petak, 18. rujna, održan još jedan sastanak partnera u prekograničnom projektu DE – PARK – Baština – Iz ruke u ruku do pokrajinskog parka, na kojem su predstavljene aktivnosti vezane uz očuvanje tradicijske baštine pograničnog područja Republike Hrvatske i Slovenije.

Read more


Bogati program drugog festivalskog dana

 

Nakon sinoćnje svečanosti otvaranja 19. međunarodnog festivala čipke, drugi festivalski dan obilježila su zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije.
U petak je tako u 10 sati započela stručna prezentacija u lepoglavskoj crkvi Blažene Djevice Marije, koju je organiziralo Ministarstvo kulture – Konzervatorski odjel Varaždin, u sklopu Dana europske baštine. Prezentaciju je vodila Vesna Pascuttini – Juraga. Uz ovu, u petak je održana i prezentacija izrade lepoglavske čipke u Domu kulture, gdje su održane i zanimljive radionice – lepoglavske čipke, ali i pletenja košarica i logožara, te radionica ahata i izrade licitara koju je pod nazivom – Srce moje i tvoje u ljubavi stoje, priredio licitarski obrt iz Klenovnika.

Read more


Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2015