Izdvojeno

 
 
projekt lace

Projekt "Lace"

 

Program Europa za građane, koji je od listopada 2007. otvoren i za Hrvatsku, jedan je od programa Europske unije koji predstavljaju integrirani niz aktivnosti koje Unija usvaja s ciljem promicanja suradnje među zemljama sudionicama Programa u različitim područjima vezanima zajedničkim politikama.

Read more


Besplatni prijevoz vlakom iz Varaždina

Osim što u Lepoglavu na Festival čipke možete stići autobusom iz Zagreba, također je organiziran i besplatni prijevoz vlakom iz Varaždina do Lepoglave. Vlak će dakle voziti u nedjelju (23. rujna) iz Varaždina u 10,20 te u 14,16 h. Povratak iz Lepoglave za Varaždin biti će u 17,08 te u 20,37 h. Svakako iskoristite ovu priliku te dođite besplatnim vlakom do Lepoglave na zadnji dan Festivala koji također ima vrlo bogat kulturno-zabavni program.


Izmjena programa za 20.09. (četvrtak)

Zbog nepredviđenih događaja došlo je do male izmjene u programu prvog dana odnosno otvorenja samog Festivala- dakle 20.rujna (četvrtak). Naime, vatromet ispred Crkve Blažene Djevice Marije bude u 20,00 h a ne u 20,30 h kako je prvobitno bilo predviđeno.


Iz Zagreba na Čipkarski Festival- organizirani prijevoz!

Pošto se početak ovogodišnjeg Festivala čipke u Lepoglavi polako bliži i pošto je već svima poznato što sve Festival nudi ove godine pravi je trenutak da potencijalni posjetitelji odluče kako stići do Lepoglave- a rješenje nudi zagrebačka turistička agencija ''Zdenac života''.

Read more


Koncerti klasične glazbe

Na ovogodišnjem Festivalu čipke između ostaloga vas očekuju i koncerti klasične glazbe koji će se održavati u petak 21. i u subotu 22. rujna u lepoglavskoj župnoj crkvi.

Read more


Prijavite se na radionicu Duchesse čipke

Duchesse čipka je vrsta belgijske čipke na batiće, nazvana po Marie-Henriette, grofici od Brabanta. Radila se od 1840.-tih do kraja 19. stoljeća u  Brusselsu i posebice u Brugesu. Predavanje i radionica organiziraju se povodom nedavno objavljene knjige Duchesse - Herzogin der Spitze u izdanju Deutscher Klöppelverband e.V.

Read more


Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2012