Izdvojeno

 
 

Susret s partnerima u velškom Llandoveryju

U sklopu europskog projekta Be Unique, u kojem Udruga Ekomuzej Lepoglava sudjeluje s partnerima iz sedam zemalja Europske unije, predstavnici ove lepoglavske udruge posjetili su Walles, gdje je u gradiću Llandoveryju početkom prosinca održan četverodnevni susret na kojem su partneri razmjenjivali iskustva vezana uz provedbu ovog europskog projekta.

Read more


Novim zapošljavanjem Udruga brine o vrijednoj baštini

Ekomuzej Lepoglava započeo je već treći ciklus poticanog zapošljavanja čipkarica, i to kao prva udruga koja je iskoristila mjere Hrvatskoj zavoda za zapošljavanje - Radom za zajednicu i sebe, te je kroz vlastiti program - Očuvanje kulturne baštine, koji financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, zaposlila već šestu čipkaricu koja će raditi na očuvanju kulturne baštine i lokalnog razvoja kulture.

Read more


Europska unija financira zajednički projekt Lepoglave i Idrije za očuvanje baštine

Europska unija financirat će još jedan projekt Grada Lepoglave. Riječ je o zajedničkom projektu Lepoglave i slovenske Idrije - Zajednički čuvamo baštinu Europske unije / Skupaj ohranjamo dediščinsko znanje EU, vrijednom 10 tisuća eura.
Europska unija će ga financirati kroz program - Europe for Citizens i mjeru 2.1.

Read more


Radionice majstorskih motiva čipke

Kroz program zaštite i očuvanja kulturnih dobara Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u Lepoglavi se, u organizaciji Udruge Ekomuzej Lepoglava, provodi program  - Radionice majstorskih motiva čipke.
Radionica je nastavak programa pokrenutog 2013. godine, a provodi se kako bi se očuvalo umijeće izrade čipke i poticala izrada složenih motiva čipke.

Read more


Lepoglavska čipka u Tomislavgradu

U Tomislavgradu, u Bosni i Hercegovini, održani su - Drugi dani čipkarstva BiH, na kojima je, na poziv Udruge "Stećak", organizatora Dana, i veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechia, gostovalo izaslanstvo Grada Lepoglave na čelu s lepoglavskim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Marijanom Škvarićem.

Read more


Projekt «Be Unique» na Festivalu čipke u Lepoglavi

 

Među brojnim atraktivnim izlošcima na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu čipke u Lepoglavi posebnu su pozornost posjetitelja plijenili radovi nastali u okviru projekta "Be unique within Europe", u kojem, zajedno s još sedam partnera iz sedam europskih zemalja - Slovenijom, Velikom Britanijom, Belgijom, Estonijom, Švedskom, Španjolskom i Maltom, sudjeluje i udruga Ekomuzej Lepoglava.

Read more


Pokrovitelji

 
 

Gastronomija i smještaj

Ukoliko vam treba smještaj za vrijeme Festivala čipke ili ako želite provjeriti gastronomske delicije koje se nude u lepoglavskoj regiji, pogledajte ih na linku niže i rezervirajte svoje mjesto u Lepoglavi.

Pročitaj više

PRODAJNA GALERIJA

Kupite originalnu Lepoglavsku čipku on-line! Čipke su upakirane u ekskluzivne papirnate omote u tri veličine ovisno o dimenziji čipke. Na omote je aplicirana oznaka "Izvorno hrvatsko" AF 008, markica Povjerenstva grada Lepoglave s kontrolnim brojem vrhunske kvalitete lepoglavske čipke, deklaracija sa podacima o čipki i čipkarici ...

Web trgovina

 

Brzi kontakt

Nazovite nas na
+385 42 770 137

Email
turizam@lepoglava–info.hr

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva 2014